Som jag nämt så är familjen spridd över landet. Mamma och pappa bor kvar i huset i Uppsala, dit vi flyttade sommaren -77, innan lillebror Magnus kom till världen. Mamma sliter på i stallet, som hon ”startade” 1969. Fast det är färre hästar idag, och fler dagishundar. Pappa har visst hittat ett fel i min text, ja han vet nog bäst, Stallet startades 1968.

foraldraportratt-08-06-21_17manup

Mamma och pappa deras 40:de bröllopsdag juni -07


Maria äldst i syskonskaran bor i Vattholma, men letar efter något annat, helst med plats för hästen. Hon gifte sig 1997 med sin Claes och blev så Fru Dahlén. Max och Marcus kom i september -99, och fick dessvärre tidigt smeknamnet ”terroristerna”. Tufft är livet för föräldrar till två busiga tvillingpojkar.

maria-och-pojkarna-zoom

Maria, Max och Marcus, Bjusrås juni -07

Bilden är tagen vid den stora släktträffen med Max Nygrens barnbarn, barnbarnsbarn o.s.v.


Nummer två är Malin, som sedan 1996 bor i Åtvidaberg, eller snarare i Björsäter ngr. mil utanför Åtvid. Hon träffade sin Thomas på Malungs Folkhögskola där de utbildade sig till färdledare under -95 och -96. De gjorde sin praktik på Grövelsjöns Fjällstation, och blev kvar som säsongare fram till hösten 2001. Det var så jag hamnade här och även Thomas syster Minna. I mellandagarna -98 kom Sarah, och i oktober -04 kom Hugo, Hundar har de också, det började med Malins Border Collie Sanna, och sedan skaffade Thomas, flatten, Linus, de är båda borta nu, men istället har de tollaren Sammie, och bordern Joey.

Malin, Sarah och Hugo vid familjegraven i Uppsala, okt. -08

Malin, Sarah och Hugo vid familjegraven i Uppsala, okt. -08

Mitt tredje syskon, och medbloggare, är Magnus, bosatt i Häggnäs, utanför Umeå. Han har också två barn, Casper född -04 och Felix född -07, och två hundar Enya en långhårig Schäffer, (egentligen fd. sambon Johannas) och Anakin en mysig Huskey.

Magnus med familj, Casper i hans armar, Felix i Johannas, okt. -07

Magnus med familj, Casper i hans armar, Felix i Johannas, okt. -07

Eftersom tiden går blir det ju alltid en del förändringar i familjekonstalationer, så lille bror har hunnit skaffa sig två hundar till (totalt nu 4 st), båda är Siberian Huskeys, en valp Nilak, och en treårig tik, Ella.

Det var min familj det.

Annonser

Ett svar to “Min familj”

  1. Ingvar Says:

    Det var inte -69 som mamma startade stallet. Det var -68 som hon började.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s