Sommarens projekt har ju som en del förstått varit mitt lilla växthus. Ja om man nu kan kalla en sådan där billig hylla med PVC-plast över, för växthus. Släpade med mig diverse växter och blomlådor från Uppsala med förhoppning om att det kanske kunde bli lite sallad eller så under sommaren.

Men det växer så det knakar i mitt lilla växthus. Har redan ätit av sallad och örter. Blev himla gott till grillad karré i torsdags, allt efter en 4 mils cykletur. Undrar om det var sista fina dagen det? För sedan dess har det regnat, och regnat, och lite mera regn. Men peppar peppar så kommer sommaren åter, för nu vankas det ju gasol till nya grillen. Den står ännu nerpackad i sin kartong i ett förråd, i väntan på just gasen.

Men åter till odlingarna, jag har haft pli på mig och pysslat om växterna varje dag, dels så det inte blir för varmt, och sedan kolla om de behöver vatten. Det senare har inte varit något större problem, det är rätt fuktigt under plasten.

Ända nackdelen med dessa gröna fingrar är att för att bibehålla grönskan, genom att pyssla med växterna varje dag, utsätter jag mig för extrema attacker från diverse flygfän. Det är inte utan svordomar som jag plockar vissna blad av persiljan och jagar bladlöss från chilin. Idag blev jag biten av en elak rackare, och på ett urbota dumt ställe, mellan ring och pekfinger. Kan meddela att det är allt annat än bekvämt med en svullnad just där…

Vilket för tanken till att jag kanske borde köpt en Aloe Vera att ha i växthuset. Men nu får jag nöja mig med ätbara ting. Fast jag behöver fler blomlådor, och ett hus till. Jag har redan vuxit ur det jag har!

Annonser