På väg mot medarbetardagarna, eller konferensen eller Kick Off, ja kärt barn har många namn.

Så ska man bo på ett obseökt hotell igen, fantastiskt vilka härliga upplevelser STF bjuder sina medarbetare på.

Denna gång bär det av till Kålmårdens Vildmarks hotell, ett för mig ännu utforskat ställe. Vet att min syster hade mycket gott att säga om deras barnbuffeér.

Man hoppas ju att sängarna är sköna och att man får vilofrid på nätterna. Kudde har denna bacillfobiska individ, tagit med mig, så jag verkligen kan borra ner ansiktet om sömnen ej vill infinna sig, utan att vara skräckslagen för diverse läskiga virus. Jag säger bara Calici…. Torde finnas överhängande risk för att en sådan ska ha missats i städpersonalens iver att bortrensa alla spår av barn när ett ”vuxen dagis” kommer på besök.

Ni börjar ana att jag är en sjuk individ, men är det något som skrämmer, bortsett från förhindrad skönhets sömn, vilket egentligen är en överlevnads instinkt då för lite sömn oftast leder till migrän för denna handikappade människa. Utan kanske i första hand att jag inte vet vilka läskiga små osynliga varelser som redan bebor hotellrummet. Jag är inte en lätt gäst att få på besök, kan jag ärligt erkänna.

Men vad som börjar snurra i skallen nu när alla försiktighets åtgärder är vidtagna, är vad gör ett bra hotell?

Jag återkommer till frukosten, eller ska jag säga FRUKOSTEN! Viktigaste målet på dagen, och det som gör hotellvistelsen speciell, i dessa tider då restaurangbesök totalt blasé, är ju det man inte har hemma, just ”hotell frukost”. Har många vänner som säger att på söndag ska vi ha en riktig hotell frukost. Det är nog rätt liktydigt med forna dagars ”brunch” som är frukost ens elit, dock serverad rätt mycket senare än den vanliga sorten.

Så vad utgör nu denna perfekta hotellfrukost? Ok nu tar jag i från tårna, ny pressad (inte från förpackning alltså) apelsin juice, kanske några trevliga varianter för den äventyrlige. Pålägg till nybakt bröd som inte känns som en skorpa med fluff inuti, detta pålägg ska inte vara annat än riktiga ostar och skinkor. Ser jag en hushålls medwurst eller en bayonskinka så blir det en nolla direkt oavsett hur tjusigt resten än är. Färsk frukt och bär, självklart. Lite varmt, äggröra, bacon och allt det andra.

Men vad som kan höja den tråkigaste frukosten till fullständig lycka är om kaffet är top of the line. Det ska vara så där underbart aromrikgti fylligt och ny bryggt, som bara kan bli av ny rostade och ny malda bönor, perfekt avvägda mot vattnets hårdhetsgrad.

Skulle nu alla andra krav på den perfekta frukosten uppfyllas men kaffet vara medelmåttigt, ja då kan jag nog inte godkänna den hotellfrukosten.

Ännu en bekännelse, kaffe är min last, och där ställer jag höga krav…

Annonser