Inte riktigt halvvägs igenom säsongen, men snart så. Och kanske viktigast av allt, de tuffaste veckorna är förbi. På något sätt så känns det lite gran som om att nu kan man komma igång och jobba på riktigt. För under sportloven så handlar det ju mest om att hålla sig flytande, en dag i taget. Nu när gästtrycket minskat en hel del, ja halverats är väl mer korrekt, så kan man få saker gjorda. Utveckla det vi har, och komma på bättre lösningar för det som inte fungerar. Det är lite intressant att fundera över hur vi slängs in i arbetet under sportloven, för att sedan utpumpade inse vad vi kunnat göra bättre. Synd att det är en konstant upprepning bara, för varje år blir det likadant, inte samma saker som inte fungerar perfekt, men alltid tillräckligt för att det ska bli för struligt. I år blev det nog ännu mer så, när vi inte hade någon ordentlig introduktion, det är mycket som kunde ha fungerat bättre om alla haft chansen att gå igenom rutiner, menyer och alla andra saker som bara måste fungera under veckor med hårt tryck.

Våren närmar sig dock, ljuset är fantastiskt och värmen kommer så sakteliga. Att gå hem från jobbet i solljus är underbart, och igår regnade det faktiskt. Visst det var den hårda vinden som gav hela 4 plusgrader under dagen igår, och visst det sjönk ner under minus 6 när solen gått ner. Men det känns ändå vår likt.

Hoppas på att det blir bra före imorgon under vasaloppet, ska heja för fullt från köket på Thomas, har laddat mobilen med hans start nummer så jag verkligen kan följa med hela vägen från Sälen. När jag satt och letade efter hans startnummer så, kunde jag inte låta bli att kika på cykelvasan, lockar faktiskt lite grand. Det kostar ju en slant att vara med, men kan ju var rätt kul… Äch, det blir nog inget med det, när det väl kommer till kritan.

Men nog är det så, att jag redan börjar planera Uppsala resan i maj, och funderar kring släktträffen i sommar. Ska man åka till lillebror under maj, eller kommer Malin till Uppsala? Samtidigt måste jag ju fixa muren som jag skulle byggt i höstas. Tankarna virvlar omkring, tänk för ganska exakt ett år sedan så satt jag här i soffan och fick för mig att måla om lägenheten. Hittade en anteckning om det i års dagboken. Och tänk vad bra det blev, även om jag bannar mig själv för att jag inte tog mig tiden att lägga ner lite mer jobb på taket.

Bäst att dricka upp sista slatten kaffe och ta tag i tvättkorgen. Dessutom behöver jag ta en sväng om med dammsugaren. För imorgon är det jobb igen, och det lär ju finnas en del att göra efter ”Hurricane Stockholm” nu dragit förbi. Måtte det bara sluta blåsa också…

Annonser