Inte riktigt så illa, men det lär väl bli en hel del jobb den närmaste tiden. Fattar inte hur man har tänkt i år. Två tjänster som kräver tre personer oavsett situation, men bara två personer tillgängliga de första tio dagarna. Vi startar utan gruppledare, eftersom de ska på utbildning, ja nu är det ju något man hittat på centralt och de flesta skulle vilja slippa undan. Alla avdelningar går på minimi bemmaning första veckorna, men det är lite väl snålt tilltaget enligt min åsikt. Dessutom missar vi introduktionstiden, ja jag vet det är inplanerat tid till introduktion, men det vore ju praktiskt om personalen var på plats från början. Och den där gemensamma kvällen, med grupparbete och sedan middag, jätte trevligt, men vi har ju öppet så ett antal måste ju jobba, och den som redan jobbat hela dagen, ska den då tvingas jobba ännu längre. Nej så här tokigt får man inte planera en säsongs start igen, det hoppas jag cheferna på alla nivåer tar till sig. Visst det är tråkigt lite gäster första tiden, men vad hjälper det, har man öppet så har man, och det är ju en perfekt tid att introducera ny personal, kanske inte i alla rutiner, men de flesta sitter ju till dess det blir riktigt allvar. Vi som faktiskt jobbar på de olika avdelningarna känner ju till att det tar ett par veckor att bara lära sig hitta i alla förråd och korridorer. Och att få ett övergripande hum om den bakomliggande tanken som skapat de rutiner vi har, och därmed förstå vikten av att det som till synes verkar fullständigt onödigt och fånigt. Nu är vi glada om vi hunnit få de nya att veta det viktigaste för att de ska kunna göra sitt jobb när sportlovs veckorna brakar loss. En sak är säker, det lär bli ett tufft schema för många de första veckorna.

Vintern gjorde en paus i helgen och det var läskiga plusgrader. Nu är det under nollan igen, och ska bli ännu lite kallare om man kan lita på prognosen. Med andra ord rätt halt, men jag ska ta på mig löparskorna och testa ändå. Blev lite lite sådant i helgen, hade lyckats få ont i ett knä på ett sätt som inte kändes bra, och då är det bäst att lämna löparskorna på hyllan. Men det lär ju bli en hel del mörker löpande framöver så det är bäst att passa på innan säsongen drar igång och utnyttja soltimmarna. Man behöver ju lite UV ljus för D-vitaminets skull, även om  solen så här års inte alstrar så mycket UV-B, men man kan ju inbilla sig, och lite frisk luft har ju aldrig skadat.

På en annan not, så har katten bestämt sig för att burkmat är äckligt. Har väldigt svårt för att få henne att äta upp den. Får lägga i torrfoder och därmed lura henne att äta åtminstone lite av maten. Kan ju tyckas konstigt då  båda är så kallade helfoder, men eftersom hon lider av hård mage så förmodar jag att hon mår bättre av konserv än torrfoder. Blöta upp det senare är en omöjlighet, det skulle hon aldrig förnedra sig till att ens gå i närheten av. Det är ju inte fel på aptiten eftersom hon kastar sig över torrfodret, så jag är inte orolig att hon är sjuk, envis som synden däremot, det är hon. Och jag kämpar lika envist för att få henne att åtminstone acceptera att det är jag som bestämmer. Vet att jag är naiv när jag tror att det ska gå, men drömma går ju.

 

 

Annonser