Det är snökaos i Uppsala med omnejd. Akuten är fullproppad med halkskador. Att folk aldrig lär sig, varje år är det samma sak så snart vintern gör sig påmind. För inte kan man kalla det vinter än, det är ju bara kung Bore som harklar sig.

Ägnade förmiddagen till att dirigera far som installerade ny diskmaskin. Som sig bör väljer ju folk med en x-kromosom för lite att försöka installera nya apparater utan att först ta reda på hur tillverkaren konstruerat den, och om nu det skulle bli några tokigheter så kanske man tar en titt i manualen. Så det behövs nog lite mer x-kromosomer för att det ska bli en lyckad installation utan allt för mycket besvär. En rally förare klarar sig ju inte utan kartläsare!

Blev inte mycket annat gjort än att bära fram ved till kaminen och se till att brasan hölls igång, fast jag gjorde nog ett rätt dåligt jobb, glömde helt bort den, för inne på mitt rum var det varmt och gott. Har ju stängt ventilen så inte allt för mycket kall luft ska ta sig in.

Bullbaket blev det inget av, får ta det imorgon. Och förståeligt nog gav jag mig inte av ner till stan för att hämta dvd-brännaren till nya datorn, väntar ändå på att en gigantisk minne pinne ska levereras till butiken. Till dess så harvar jag på med min stora tunga Inspiron. För det känns som att utmana ödet, att börja använda en dator som jag inte har någon recovery skiva till. Men så snart usb;n dykt upp så ska jag pensionera gamlingen. Fast det betyder snarare att tömma den på allt personligt och försöka sälja den. Har inte gett upp hoppet om att sälja den till pappa…

Hoppas på mer inne-sittar-väder imorgon, är mitt uppe i senaste Kommissarie Lynley och den blir bara mer och mer spännande. Så upp i köket och koka te, för inte kan man läsa en engelsk deckare utan te!

 

Annonser