Hösten har intagit fjällen, eller ska vi säga vintern. Snön har kommit, och det är dags att åka söderut. Känner mig som en flyttfågel. Har packat och städat i ett par dagar nu, fast ännu återstår några detaljer, som att sätta undan cykeln och lämna bort blommorna för vattning.

Hade en fantastisk födelsedag igår, men lite lustigt var det ändå att jag pratade med pappa flera gånger och han inte kom på att det var en sådan dag just då. Han brukar ju alltid vara punktlig med sådant. Men jag tar inte illa upp. Bryr mig egentligen inte så värst mycket om födelsedagar, mina egna. Jag känner att jag ska gratta andra, för de kanske inte har samma inställning som jag. Fick ju en jätte drös med hälsningar på Facebook, och det var ju himla trevligt. Sedan kom ju en del via e-post. Räcker bra det med. Inget ont om dessa, men den hälsning som värmde mest var nog vykortet från Sten Brander.

Var ute och sprang igår förutom allt fejande. Blev rätt trött, så jag somnade till på seneftermiddagen. Men tur var nog det för ett tu tre knackade det på dörren och allra käraste vännerna Elin och Mattias kom med vin och sång. Inte fullständigt oklädd, men med håret i tovor efter tvätten och mjukisbyxor togs de emot. Hade en rät skoj stund, fast Emma och Linnea stannade i hallen???. Klockan blev rätt sen men jag fick på mig lite mer acceptabla kläder och vi tog en tur upp på station för ett par öl. Lika trevligt där, och halv elva drog vi tillbaka ner till P-huset, och en hel massa skratt i allrummet.

Sen timme blev det, eller halv ett i alla fall, kom på när jag var på väg att dra mig tillbaka, att jag hade stänkt tvätt som skulle strykas. Det var bara att värma upp strykjärnet och ge sig i kast med det. Vansinnigt kanske, men rätt skönt var det nu på morgonen att veta att det var gjort.

Mitt 36:e år inleddes med regn och gråväder, så det lämpade sig att ligga kvar och dra sig till sena förmiddagen. Klockan han bli halv elva, innan jag knuffade katten ur sängen och fixade kaffe.

Skåpen är tömda så det blir ett besök i restaurangen för middag i kväll, hoppas de bjuder på något gott. Men det brukar de ju göra.

Annonser