Nog är det bra sorgligt när personal slutar, speciellt mitt i säsong. Så många har eller ska lämna oss inom kort. Men en possitiv sida av det hela är förståss alla kära återséenden. En av jordens snällaste människor kom idag. Kocken Mattias, finns inte något negativit med den människan alls, hur nu det går till. Blev en trevlig stund med ett par öl tillsammans med honom och Stor-Erik. Annars har ju Olle som annars bara jobbat vinter kommit och gett matsalen lite stuk,  och Lill-Malin som dock även hon lämnar oss efter ett kortare inhopp. För att inte tala om nya stjärnor som Johan och Carmen, exakt vilka de är återstår att se, men det jag sett hittills bådar gott. Framför allt kanske man kan ha tur och någon vill stanna i vinter. Drömma går ju!

Började ju annars semestern med en fantastisk morgon. Vaknade vid sjusnåret och såg en klarblå himmel. Den måste utnyttjas tänkte jag. Packade snabbt en ryggsäck med frukost- och lunchmat. En massa kaffe, och så kameran förståss. Drog mot Norge, vilken underbar morgon. Jag bara mådde så himla bra. Kom upp i passet vid Salsfjället och kände att här blir en bra frukost-plats. Njöt, bara njöt av att ha en vecka ledigt och komma ut på det här viset. Såg hur fantastiskt vackert det var runt om kring mig. Riggar upp kameran på stativet. Och nu förväntar ni er förståss en massa vackra fjällvyer. Men eftersom jag aldrig har riktig tur, så insåg jag när jag slog igång kameran och inget hände, att batteriet fortfarande satt i laddaren, hemma… Behöver inte säga så mycket mer än att jag gick hem igen.

Hade i alla fall fått igång ”fläsket” så jag gjorde mig redo för en löprunda runt femman. Attans tejpen var slut, men det fick gå ändå. Är lite ur form efter lite besvär i veckan som var, men tog mig runt ändå till en hyfsad tid. Bestämde mig för att köpa tejp och lite annat smått i butiken. Behövde ju ett nytt batteri till säkerhetsdosan till banken bland annat.

Insåg när jag kom hem att jag köpte både bröd, korv och batteri, men ingen tejp. Frågan är om jag överhuvudtaget har berättingande att befinna mig i en civillicerad värld. Är ju fulkomligt oduglig. Fast jag har ju ändå lyckats både städa hela lägenheten, inklusive slängt ut min fina bukett som för länge sedan druckit ur sitt vatten och vissnat, tömt sopskåpet och dumpat en rejäl hög med tidingar i återvinningen. Dessutom kört en maskin tvätt. Tänkte ta en vittvätt också, men det rymdes inte på tvättstället så det får vänta till imorgon. Ska bli träligt väder då, och jag måste ändå ner till Idre och handla, och det är bäst att jag gör en rejäl inventering innan dess.

Ska bunkra massa godis inför semestern då. Måste bara planera lite först, för vad ska man hitta på att äta för gott. Tar med mig middagsplanerna till sängen nu, ska drömma om en massa godsaker. För övrigt är det visst kräftskiva på onsdag, fast med tanke på hur lite kött det är på de krypen lär man nog ändå behöva lite riktig mat den kvällen med.

Annonser