Jag vet inte hur många inlägg jag påbörjat, men aldrig riktigt skrivit klart. Dagarna har gått så himla fort, och jag kan omöjligt greppa att det redan är mitten av augusti. Som tur är så har vi ganska bra väder, så lite sommarkänsla har ändå infunnit sig uppe på fjället. Men inte har jag haft vidare tur med ledigheterna. De flesta har regnat bort, och nu lagom till min lilla semestervecka så ska det verkligen bli höstväder. Vad gör man? Funderar på att åka bort, men allt känns så himla långt borta. Och så är det ju den lilla svarta faran att ta hänsyn till. Katten gillar inte när matte är borta. Nä det blir nog till att hoppas på att prognosen förbättras.

Men när vädret inte är det bästa så kan man med gott samvete krypa ner i soffan med en bra bok. Och det har jag gjort i sommar mer än en gång. Framför allt har det blivit  Mari Jungstedt. Riktigt bra svenska deckare har hon skrivit. Kanske lite för lättlästa, för de tog slut så fort. Har påbörjat en Elisabeth George nu, men jag har lite svårt för henne egentligen. Hon skriver rätt omständligt, och det tar lång tid innan man kommer in i handligen. Jag vet inte om det är bättre att läsa henne på engelska, har faktiskt inte provat. Sedan har man ju en massa förutfattade meningar om hur det ska vara efter att ha sett så många av hennes böcker filmatiseras, och det är svårt att se Thomas Lynley på något annat sett än som gestaltad av Nathaniel Parker. Men regnar semestern bort har jag i alla fall något att pyssla med.

Hade ju en del småpyssel kvar att göra av renoveringen av lägenheten. Ja nu handlade det ju om sådana simpla saker som att sy klart draperiet och liknande. Måste erkänna att jag ännu inte sitt på remsorna som skulle på fotpallarna. Kanske blir det en grej att pyssla med när jag har ledigt nästa vecka. Men drapperi blev det och en kudde till fotöljen av resterna av drapperiet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser