Det kändes inte riktigt som att komma hem i förra veckan när jag anlände med bussen. Bara för att jag omedelbart flyttade till en av lägenheterna på bottenvåningen. Trots min egna säng och lite prylar så var det ju inte ”hemma”. Efter en en veckas slit så kunde jag igår baxa upp sängen igen, och vilken under bra natt sedan, det är något speciellt med sin egen lägenhet ialla fall.

Fast den känns som en helt ny å andra sidan, det hade kanske inte känts fullt så mycket om jag låtit möblerna vara som de var. Men nu med alla möbler i samma färg, med endast textilier och växter som färgklickar så har det helt enklet blivit så oerhört olikt den tidigare lägenheten.

Med hjälp av en ny hylla har jag fått bort två stora åbäken som störde symetrin. Och jag vet inte riktigt hur men det är inte bara färgen som gör rummet luftigt, den måtte ha krymt möblerna också. Och då menar jag inte genom en optisk synvilla, utan genom att flytta kylen så har jag fått ett mycket luftigare rum med en riktig matplats. En där man kan sitta flera stycken utan att landa upp i skrivbordet.

Det som återstår är alla prylar, trodde jag skulle komma längre idag med att flytta in grejer, men att skruva upp alla hyllor och montera de nya eldosorna, för att inte tala om att stoppa stolarna, tog mycket längre tid än jag trodde det skulle göra. Men nu är det ju bara att bära in kassar och lådor med alla böcker och det kan ju inte ta så lång tid.

Får inte glömma bort det tråkigaste av allt, att städa på alla ställen jag varit och dammat ner. Och så ska ju allt skräp och saker jag lånat av station upp igen. Så jag har verkligen att göra imorgon. Vill ju att det ska vara fint när persomalen kommer på måndag.

En sak är säker, jag njuter hela tiden av min nya lägenhet. Allt blev helt rätt, även om det belv en del felberäkningar av färgåtgång. Men jag följde ju bara rekomendationerna, måste ha snålat med färgen, för det är mycket kvar. Men den kan kanske komma till användning på andra ställen, om någon känner sig hågad att förnya. Nu ska jag i alla fall njuta en hel del med en kopp te och en bra bok i under min nya fina pläd…

Annonser