Väcktes vid ett i natt av en hungrig katt. Självklart steg jag upp och fixade lite käk åt henne. Annars var natten lugn, och jag fick sova ut ordentligt. När jag steg upp i morse så hade hon varit på lådan också, det var lättande att upptäcka. Att katten har aptit och går på lådan är ju goda tecken på att hon tillfrisknar.

Hon fick vara utan tratten en stund på förmiddagen, och det gillade hon. Fick chansen att tvätta sig på bakbenen, som blivit rätt toviga av blod. Och alla som känner katter vet hur irriterande de tycker att det är att vara smutsiga i pälsen. Det är nog det som är svårast för mig med kravet på tratt, att det hindrar henne från att sköta sin päls. En katt putsar ju pälsen ett antal gånger varje timme, så det är försteligt att hon är lite sur.

När jag  kom hem efter jobbet, möttes jag av henne vid dörren, och hon ville genast ha mat. Kändes riktigt skönt. Tog av tratten igen, och det blev en stunds kliande och kelande, bortsett från en lång stunds tvättande av både tassar och huvud. Vi busade till och med en liten stund. När jag inte längre kunde ha henne under uppsikt blev det tratt på igen. Konstigt nog verkar hon acceptera den, för hon stod helt stilla när jag trädde på den trånga tratten, lika så när jag spände halsbandet.

Nu sitter hon igen här i soffan utan tratt och putsar sig, med lite korrigering från min sida. Så snart hon börjar vilja slicka på såret behöver jag bara säga NEJ, så slutar hon, för att ta itu med en annan del. Hon verkar förstå att hon inte ska slicka på såret även om det är svårt att låta bli.

Annonser