Nu är det tretton dagar kvar av trattliv för katten… Hon har mer eller mindre varit ensam under hela dagen, kollegan Emma har kikat in ett par gånger under dagen för att kolla att katten levde. När jag kom hem låg katten och sov på en köksstol, dock inte samma som när jag gick, tecken på att hon rört sig något i alla fall. Vissa tecken fanns att hon legat i soffan också, handduken jag täckt soffan med var lite tillriven, men det kan ju ha varit Emma som suttit där också.

Hebbis visade tecken på att vilja ha mat, så jag tog bort den gamla och lade upp ny, men den ratade hon. Så jag bestämmde mig för att ta av tratten bara så att jag kunde se om det var den som störde så mycket att hon inte ville äta. Det blev en tio minuters tvätt av ansiktet. Men när hon började vilja tvätta magen satte jag stopp. Hon fick i sig 4 små bitar av torrfodret, men ratade burkmaten. Vill inte ge för mycket mat så här i början heller, hon har ju helt tom mage. En tur in i badrummet där jag försökte tvätta bort det levrade blodet på magen, men det ville hon inte vara med om. Men hon passade på att dricka i alla fall. Sen åkte tratten på igen, och nu ligger hon och sover i soffan här bredvid.

Det här kommer verkligen vara nedräkningens tid, tänk den dag som tratten åker väck, då ska jag ge henne något riktigt gott att fira med, kanske ska jag tigga till mig en liten strömmings bit imorgon som jag kan ha i frysen till dess…

Annonser