Har nu kommit en bit på väg i mitt springande, så långt att jag inte behöver fokusera allt på att få tillräckligt med luft i lungorna. Det föranleder till en hel del tänkande, för så är det, jag tänker aldrig så bra som när jag springer.

Började fundera på vad det egentligen är jag håller på med. För inte är det motionera, det är ju sådant som gamla tanter och farbröder gör, promenerar med hunden och så där. Och inte fanken tränar jag, till vad skulle det vara? För per definition så borde träna vara något man gör inför något. Inte utan mål. Nog för att jag har mål, men de är ganska lösa. Så, äh jag får fortsätta kalla det för springa, för det är ju det jag gör, eller försöker åtminstone.

En annan sak som jag finurlat på, är ordet regelbunden. För så har jag ju tänkt, att jag ska springa regelbundet. Och ordet betyder ju bundet till regel. Men nog definierar vi ordet som ofta förekommande. I princip kan man säga att gör man en sak en gång om året, bara det nu infaller efter en viss regel så är det regelbundet. En person som travar ut i joggingskor den 25 januari varje år joggar regelbundet, samma sak om han gör det den 25 i varje månad, och gör han det varje torsdag så är det lika regelbundet det.

Med andra ord bara för att någon säger att han tränar/motionerar/springer regelbundet behöver det inte betyda att det är en speciellt aktiv person för det.

Jag har i alla fall bestämt att jag ska springa minst 3 gånger i veckan, men helst 5. Så får det bli. Men nu väntar jag på lite varmare temperaturer,  för är det kallare än -15 så är det för jobbigt för luftvägarna. Ja sedan är det det där med hälsenorna som nu plötsligt gör förbannat ont. Men det struntar jag i bara det blir varmare…

Annonser