Så skulle jag hiva allt vad datorer heter ut genom fönstret (ett öppet förstås, för annars blir nog inte föräldrarna så glada). Ominstallerade ju allt på den bärbara datorn för närmare tre veckor sedan. Eftersom jag behövde lite support till det ringde jag Dell, som då även beslutade att de skulle skicka ut en tekniker att byta moderkort och tangentbord, då SD-minnes läsaren pajat och några tangenter satt löst. Så Bosse kommer med allt som behövs och tur var väl det för på köpet fick jag en ordentligt rengjord burk. Med så mycket damm det var i fläkten var det underligt att inte datorn kollapsat totalt.

Detta skedde måndag för två veckor sedan, och efter det så strulade en del som inte strulat tidigare, men jag tänkte inte mycket på det utan tänkte kontakta Dell vid ett senare tillfälle och få det fixat. Bland annat så flippade skärmen ut när man väckte datorn ur viloläget. Detta har jag ju aldrig upplevt förut under de två år jag haft burken. Så jag tänkte att det var moderkortet som behövde en justering.

Nåja, söndag kväll för en vecka sedan så gjorde jag en del uppdateringar av windows, det skulle jag snart få ångra. Måndag morgon startar jag upp datorn för att konfigurera uppdateringarna, då möts jag av ett felmeddelande, som säger att windows måste ominstalleras. Följer instruktionen på skärmen men det fungerar inte. Ringer Dell och för ovanlighetens skull så var killen rätt otrevlig, kanske var det för tidigt på morgonen för honom. Men faktum är att efter en massa kollande hit och dit upptäcker ”vi” att den optiska enheten inte fungerar. Resultatet blir det att han skickar ut en tekniker för att byta både hårddisken och DVD;n. Detta dröjde till igår fredag då Bosse kommer tillbaka, ja faktiskt samma tekniker som första vändan. Han fixar allt, byter det osm ska bytas och installerar allt som behövs, ja inte mina favoritprogram men windows och allt annat.

Tur att jag haft annat att pyssla med den här veckan än att sitta framför datorn, mer om det i ett annat inlägg.

Dagen har ägnats åt att installera alla windows-uppdateringar, fast det var med ont i magen jag gjorde det. Ska ju säga det att det var ju just vid en windows-uppdatering som den stationära burken kraschade i vintras. Men efter drygt tre timmar så var allt klart och jag tog pappas hund Pernod med mig på en för både honom och mig behövlig rask två timmars promenad.

Jag kommer nog aldrig mer lugnt köra uppdateringarna, utan ha lite magont till dess jag vet att datorn fungerar som den ska. En läxa har jag lärt mig, aldrig ta något för givet, och aldrig spara något på datorn som man verkligen vill ha kvar.

Annonser