Nu är det verkligen höst, rönnbären är mogna och björkarna börjar bli gula. För att inte tala om kraftiga höstvindar som både fått parasollen vi hade på uteplatsen att blåsa sönder och skapat lite elavbrott.

Det finns en replik i You got mail, som jag inte kommer ihåg ordagrant, men det är något om att hösten med alla färger får huvudpersonen att vilja köpa ”skolmaterial” som pennor och block. Och måste hålla med om att jag får lite sådana känslor jag med.

Hösten har alltid varit min favoritårstid. Det är något med den klara luften och starka färgerna. Dagar med strålande sol som ännu värmer något, är som karameller man suger extra länge på, för att man vet att snart är vintern här med mörker och kyla. Så man tar sina små karameller och njuter av dem. Och när man varit ute en hel dag, och trots solen är lite frusen så kan man njuta av en mugg varm choklad med vispgrädde, helst framför en brasa i öppna spisen.

Och skulle det regna kan man krypa upp med en stor kopp te i soffan med en varm filt och en bra bok. Hm fast nu börjar jag få torka på olästa böcker igen. Köpte ju tre i Jacqueline Winspear serie om Maisie Dobbs, och är nu inne på den sista, och har inte långt kvar. Och den fjärde boken jag köpte i samma veva, sista delen i Dean Koontz serie om Frankenstein, den är sedan länge utläst. Och nu är jag helt villrådig, vad ska jag läsa nu? Är ju så kräsen när det gäller böcker. Och mina favorit författare de producerar helt enkelt inte böcker tillräckligt fort. Får väl försöka hitta någon ny vars verk jag kan sluka.

Annonser