Tre lediga dagar har man, och vad får man, jo regn, mera regn, och blåst på det. Så vad göra, jo onsdagen gick åt till att handla. Bussen ner till Idre halv ett, sedan en och en halv timme på Idre Bua och 1700 kronor fattigare. Förstår inte vad snabbt det drar iväg när man handlar, och inte köpte jag en massa onödiga saker. Inte ens den där buketten med Krysantemum som var så fin. Nej bara mat och andra nödvändigheter. Ja ok då, katten fick lite godsaker. Hittade sådana där torkade små fiskar, som min mormor alltid gav till sina hundar. Och efteråt var tvungen att rengöra heltäcknings mattan i hallen för de smulade ner den så hemskt. Hon hade en sådan där borstmaksin eller vad det var, som man drog fram och tillbaka över mattan och samlade smulorna i. Ja jag vet inte vad de heter, eller om de ens finns i dag. Men jag mins ljudet av den när man rullade den över mattan, och det var något som vi ungar gillade att få göra.

På tal om husligheter ägnade jag hela torsdagen åt att städa, tvätta och stryka. Jag började redan före frukost, med att stänka allt som skulle strykas, och därefter lägga det i plastpåsar. Man kan tycka att det är onödigt när det finns ångstrykjärn, men jag kom på när jag stod där och strök, att har man så mycket att man står och stryker i över två timmar som jag gjorde, så vinner man på det. För om jag hade använt ångfunktionen, hade jag fått fylla på strykjärnet jag vet inte hur många gånger, och resultatet blir faktiskt bättre. Dessutom kan man lägga strykjärnet ner på hållaren utan att en massa ånga pyser ut. Så medan kläder och lakan låg och fuktade till sig åt jag frukost, och sedan drog jag igång operation golvstädning. Jag hade investerat i en ny skurhink, en som går in under min nya tvättställshylla, så den invigdes. Och de doftade gott av såpa i lägenheten resten av dagen. Till och med hallen utanför min lägenhet fick sig en omgång av både damsugare och våtmopp. Under tiden lät jag tvättmaskinen gå för fullt. För även om man inte har så himla mycket kläder igång så kan man ju inte blanda hur som helst. När jag var klar firade jag med att titta på Wallander-Hämden. Det tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av.

Vad har jag gjort idag, nja inte så mycket, skrev diplomen till Singel med barn-Expedition, och satte igång projektet ”Ta tag i den kraschade datorn”. Jag tror faktiskt att jag kan känna mig ganska nöjd med mina tre lediga dagar. Och imorgon är det jobb igen, så det är bara att ladda…

Annonser