Jag måste medge att jag har en ytterst olämplig sida, att jag ofta gör det som är enkelt, väldigt svårt för mig.

Det är väl bäst att börja från början, i vintras så kraschade ju min stationära dator och det medförde ju att den nollställdes totalt. Och efter mycket trixande fick jag igång den, men då krävdes ju en hel del uppdateringar som en gång i tiden varit installerade på datorn, men nu var totalt bortflugna.

Så jag tar mig till Microsofts hemsida och börjar söka efter dessa, och fram för allt service pack 1. Ja det ska man verkligen inte tro är det enklaste, att hitta dessa på deras hemsida, för allt man får upp är de senaste uppdateringarna. Nå ja jag gav helt enkelt upp och orkade inte ens titta åt datorn på flera veckor. Under vintern gjorde jag sporadiska försök, med samma usla resultat. Så nej fy, jag var helt enkelt på väg att slänga ut den dumma tingesten. Men med tanke på dagens usla väder, fanns det inte mycket annat att göra än att göra ett nytt försök.

Samma historia igen, det går helt enkelt inte att hitta uppdateringarna på ett enkelt sätt på deras hemsida, vare sig den svenska eller den internationella. Den enda skillnaden mot alla tidigare gånger var den att jag fick för mig att jag kunde prova att köra Windows update… Och genom den kanske ha turen att hitta uppdateringar, ja några i alla fall.

Jag är en sådan idiot, ett tu tre, 58 uppdateringar ramlade in av sig självt, allt jag behövde göra var att trycka på knappen. Omstart, fler uppdateringar, så kommer jag nog att hålla på ett tag, för det är ju en hel del som ska laddas in. För vi talar ju om fem års uppdateringar, service packar osv.

Som pricken över I, ramlade jag av pallen när jag skulle hämta den bärbara datorn, vilket gör att jag är lagom mörbultad just nu, men så är det när man är en enda stor idiot…

Annonser