Ja så var det då paus i solgasset. Efter en vecka av härlig sommarvärme kom så den efterlängtade urladdningen. Det hör ju sommaren till att man får ducka för åsksmällarna. Och trots att det innebär en del försiktighetsåtgärder så kan jag inte låta bli att älska dessa fantastiska väderfenomen. Åskan som kommer allt närmare, och dundrar öronbedövande är helt enkelt underbart, så tillvida man dragit ur all elektronisk utrustning som kan ta skada.

Det är vårat exeptionel sårbara samhälle som helt bygger på teknologi som bekymmrar mig mest under dessa åskoväder. När man är hemma är ju allt lungt och man kan dra ur sladdar där det behövs, men har man tagit sig till jobbet så har man oron som gnager i magen. Ska det slå ner så att man förlorar viktiga apparater. Tacksamt är det med bärbar dator, och för dem som har mobila uppkopplingar. Läste mig till att dessa inte alls påverkas av åsknedslag. Åskan kan ju helt enkelt inte färdas ”trådlöst”. Så nu sitter jag med den bärbara,och kan lungt skriva, dock inte uppkopplad men helt säker till dess batteriet tar slut. Så det gäller att spara på strömmen.

Inatt var det nog som varmast, hade 25 grader inne och ute blev det inte kallare än 21 grader i natt. Men med regnets hjälp kan vi nog få lite humanare temperaturer. Fast värst är det ju för de som är på fjället, åska och den oskyddade terrängen på fjället är helt enkelt inte en bra kombination.

Varmvattnet har också kommit tillbaka efter den lång tid av strul. Kan vara felinformerad men det verkade vara en pump som behövde bytas. Stod och borstade tänderna just som de stängde av vattnet igår kväll. Tur att jag hade en flaska med vatten som jag brukar vattna blommorna med. Den fick duga till att skölja tandborsten och tvätta händerna. Ännu en sak som gör oss sårbara. Utan el, så är vi hjälplösa, utan vatten i kranen så är vi totalt utlämnade. Inget glas med vatten vid sängen, som jag allt vill ha, för man vaknar rätt ofta av törsten här uppe, då vi har väldigt låg luftfuktighet. Men en natt kan man ju klara. Inte kan man spola toaletten heller. En spolning och tanken är tom. Ganska sårbart med andra ord. Men som tur var var vattenet tillbaka nu på morgonen, och också varmvattnet, full fart. Nu blir det varmt i kranen och jag slipper koka vatten för att diska. Visst man klarar sig, men det är ju en bekvämlighet som vi betalar för och där med förväntar oss. Problemet är ju när man är oförberedd, just nu väntar jag bara på att strömmen går, den brukar ju göra det när åskan mullrar. Då kan verkligen säga att man snabbt blir uttråkad. Finns inte mycket att ta sig för när det inte finns ström. Ingen mat kan man laga, ingen musik kan man lyssna på, inte se på tv. Ja det blir böcker i så fall. Eller så får jag se om någon annan är lika uttråkad och har något kul att hitta på.

Annonser