Så har då äntligen sommaren kommit till Grövelsjön. Sedan i söndags har vi haft det varmt och soligt. Det gäller att ta till vara på dessa dagar för de kan vara få. Och jag har sedan igår fått ett alter ego i Emma, som ska lösa av mig som ”våffla”. Hon har nu haft en hel dag tillsammans med mig, och idag har hon haft stor del av dagen på egen hand. Mitt alter ego kunde inte varit bättre. En del mardröms lika tankar har man ju trots allt haft sedan det stod klart att Elsa inte kunde klara uppgiften för sin dåliga arms skull. Vad var det för människa som skulle komma. Detta är ju alltid svårt, att anställa någon i sista minuten. Men jag känner mig ytterst trygg med Emma, så nu kan jag verkligen slappna av. Även om jag tänker hålla mig i krokarna under de närmsta två dagarna när Emma är schemalagd ensam. Framför allt för att hon ska känna tryggheten i att jag bara är någon minut bort.

Med Morden i Midsommer på tv om tisdagskvällarna så känner man verkligen att sommaren är här. Att kunna sitta och blogga på ”Knotts” är en otrolig lyx som jag längtat efter länge. Nu väntar vi bara på vår nya grill så vi kan göra som alla andra svenska grilla oss igenom sommarkvällarna. Med tvätten hängande på tvättställningen bakom personalhuset, och fågel kvitter i bakgrunden behövs ingen musik. Men om jag får lov att klaga så måste det bli på alla små svidd och knott som surrar runt mina ännu bleka armar.

Två dagar ledigt att fylla med vad än andan känner lust till känns ofantligt lyxigt, ända smolket i bägaren är de tunga moln som just samlats på himlen. Men enligt www.yr.no så ska det vara strålande väder de närmsta dagarna, temperaturer kring 20 grader med endast söndag som något mulet.

Så med en glass i min mun och sandaler av plast går jag i solen…

Annonser