Midsommarafton, ha vilket skämt, det är 6 grader och regn. Någonstans vet jag ju att här uppe börjar inte sommaren förrens tidigast i mitten av juli, men det är bara så deprimerande med allt regnande, och framför allt att det är så kallt. En ynka dag fick vi, av sol och en liten gnutta värme.

Undrar just om någon känner sig hugad att ta sig en sväng runt stången idag. En sådan här dag innebär ju alltid en hel del extra arbete, och när vädrets makter spelar sitt spel, kan man tycka att man lika väl kan ställa in alltihop. Men så enkelt är det ju inte. det finns ju fortfarande riktiga svenskar som ska fira. Ja nu menara jag de människor som är så vana att trotsa vädergudarna och plaskar runt midsommartången i regnställ och gummistövlar, och inte att förglöma den slokande droppande midsommarkransen kring huvudet, helst utanpå sydvästen. Det är midsommarafton och då SKA man dansa runt stången, precis som man ska sitta ute och ät sillunch. Om det är kallt sätt på dig dunjackan och termounderstället. DET ÄR MIDSOMMAR, och då SKA man sitt ute och äta sill.

Fast jag har svårt att sälla mig till dessa superentusiaster, regnar det så stannar jag helst inne med en bra bok, varför ska jag vara ute och frysa bara för att det råkar vara en speciell dag i almanackan? Det är som med födelsedagar, varför fira dem? De får man uppleva vare sig man vill eller inte, ja så länge man lever i alla fall. Nä därför firar jag inte dem, utan hellre saker som känns oväntade, eller bara inspirerande. Tyvärr händer det ju inte så ofta, men man kan ju alltid lägga till våra avslutningsfester och Kick offer, titta mer att fira, en avslutad säsong, eller att en ny börjar. Att fira sina vänner och familj det kan jag utan tvekan göra, speciellt när barnen är små. Tyvärr är jag för det mesta allt för långt bort för att kunna fira min familj, det är bara mamma som har tur at ha sin dag när jag finns på plats att fira henne. Det är därför mors- och farsdag är bra, man kan fira sina päron på andra dagar än när de var födda, just bara för att de är ens päron. Nu behöver vi bara syskonsdag, och barnbarns dag, och varför inte syskonbarns dag. Ja för att inte tala om kusiners dag. Fast det finns redan för många sådana dagar, om man man ska börja räkna kanelbullens dag och alla andra kakdagar. Nej fira det gör jag när andan faller på, inte för att det står i almanackan. Vänta bara till dess värmen kommer, då ska jag fira sommar.

Annonser