For med far min till Åland för lite shopping igår. Det blev både det ena och det andra, framför allt vin och choklad. För min del så slutade det med 2 flaskor Champagne och 6 flaskor Argentinskt vin. 2 Malbec, 2 Shiraz och 2 Sauvignon Blanc, alla från Condor. Har inte sett det vinhuset någon annanstans än på Ålandsbåten, men jag har å andra sidan inte tittat så noga. En kartong Geisha och en påse Twist blev det också.

Förutom godsakerna från Taxfree så var det en himla trevlig tur, med strålande sol och nästan ingen vind. Ja ända till dess vi skulle ta bussen tillbaka till Uppsala. Ett större gäng allt för unga killar och framför allt, allt för fulla, steg ombord just den bussen pappa och jag satt oss på. Nu pratar vi inte glada i hatten, och högljudda. Utan fullständigt aspackade, flera av dem hade tydligen tillbringat större delen av resan i fyllecell. Det säger ju det mesta om deras tillstånd. Efter ett tag spyr den ena ombord på bussen, åtminstone är det det som deklareras av de andra. Då får jag helt enkelt nog, med min fobi för dylika ting måste jag helt enkelt byta buss. Pappa och jag flyr fältet och tar skydd i den enda kvarvarande bussen mot Uppsala, fast vårt dyrbart inhandlade gods är kvar i den första bussen. Tillika min jacka med mina nycklar som jag stuvade ner som lite stötdämpning kring flaskorna. Men vi hade ju varit duktiga och fyllt i adresslapparna som vi fick när vi steg ombord på bussen i motsatt riktning så att säga, och fäst dem vid våra kassar och väskor. Och med vetskap om att vi med största sannolikhet skulle nå Uppsala före ”Fylle-bussen” så kände vi oss ganska lugna. Nog för att det var ett gäng rätt så glada i hatten ombord på den andra bussen också, så var det på en helt annan nivå, istället för dussinet knappt myndiga killar, så var det någon firma på fest-resa, ett gäng grabbar i varierande åldrar helt enkelt.

Man kan tycka att men borde höja åldersgränen på Ålandsbåtarna, på svenskt systembolag har vi 20 års gräns, men åk en färja lite över 4 timmar och du får handla till lägre priser från 18 års ålder. Jag vet inte hur det är på Åland med åldersgräns för köp av alkohol, men nog kan man tycka att det vore trevligare för alla, från passagerare till personal om åldersgränsen höjdes lite grann ändå.

Det är vackert på sjön. I horrisonten kan man skönja Sveriges kust

Det är vackert på sjön. I horrisonten kan man skönja Sveriges kust

Pappa ombord...

Pappa ombord...

Annonser