HPIM0925 Fick inte mycket gjort under gårdagen, vädret lockade inte till något vettigt, regn och grått. Däremot for pappa och jag runt stan och handlade småsaker. Ja en del stora saker också, som en timmerstock till. Den ska ligga vid den nedre trappan. Här är den nu ny tjärad. Vilket pappa gjorde medan jag stod och spolade de ”nya” plattorna rena från mossa. Kom inte igång idag förrens till tolv, så när väl plattorna var spolade passade det bra med en fikapaus. Sedan var det bara att ge sig ut och ta itu med det tunga jobbet att bära plattor och skotta sand.

Det var rätt svårt att få rätt lutning på sanden innan jag la dit plattorna, men efter första varvet förstod jag hur jag skulle göra. En svag lutning utåt, så kommer plattorna att inom kort komma i våg, eftersom sanden sätter sig. Här har jag lagt varv två i trappan. HPIM0923

Nästa problem jag upptäckte var att jag mätt fel igen. Det var väl själva tusan vad svårt det ska vara att få till det rätt. Vad som blivit fel vet jag inte, men jag hade räknat med 6 steg, när jag lagt det tredje inser jag att jag nått upp till Pergolans nivå. Efter lite funderande kom vi, mamma och pappa kallades ut för krismöte, att det var nog bäst så här, för då får vi en jämn nivå till biten vid garaget, som ska läggas med skiffer. Ibland är försynen framme. Några skottkärror sand till och en massa stampande, så var den biten lagd. Skulle ta itu med resten när mamma kom ut och påminde mig att klockan började bli mycket. Hade ingen aning om att hon hunnit bli halv sju, så det blev till att bryta där för idag, och gå in och laga middag. Men jag är nöjd med dagens resultat….

HPIM0926HPIM0929

För den som undrar över det svarta till vänster, så är det markduk som ska ligga under skifferplattorna längs med hela garagets kortsida. Aproopå de halva plattorna så var det en av de grejer pappa och jag köpte igår. Inte plattor utan ett diamantblad till sågen. Och med den klöv pappa lätt upp fem plattor åt mig.

Annonser