Hade ju igår suttit och klurat på vart jag skulle börja lägga plattorna. Det gäller ju att börja i rätt ände. Kom fram till att det bästa var att lägga en rad framför växthuset. Den lilla problematiken var att den då börjar närmast timmermuren. Men med lite trixande fick jag fram hjälpmedel, ett långt rör jag visste var rakt, som jag kunde lägga längs med växthuset, och som fortsatte ända till muren. Sedan var det bara att lägga en bräda på andra sidan, som på så sätt representerade växthuset. Sedan var det bara att börja lägga plattor. Hade förberett ett dussin plattor igår, så det var bara att lasta skottkäran full och köra fram.

När så den första raden var lagd, var det bara att ge sig på en ny omgång plattor. Det var nämligen så roligt att dessa plattor var så att säga väl begagnade, och där med både leriga och fulla med mossa. Men högtryckstvätten gjorde jobbet lite enklare. Det var bara att dra på sig regnbyxor och gummistövlar och sätta igång.

När den första omgången var färdig fick de stå i solen och torka medan jag tog en välbehövlig kaffepaus. Började lägga de flesta för att göra plats att ”skura” resten.

Så här halvvägs igenom plattläggningen inser man snabbt att man inte varit tillräckligt exakt när man mätt. Ja så är det nog alltid med sådana här jobb det är inga exakta mått någonstans. Till att börja med så missade vi i mätningen av växthuset, den hade visst en sockel också. Så det blev till att ändra lite i planerna med plattorna. Men det blev till det bättre ändå, eftersom mamma helst ville ha grus-kant längs med båda sidorna av plattorna på växthusets långsidor. Det blev på det viset per automatik. Men det som gör det hela klart svårare är det faktum att avståndet till muren bredvid Pergolan inte stämmer med det som vi mätt upp. Vet inte hur vi mätte då. Så det blir till att halvera plattorna och sedan stå ut med en gruskant vid sidan om plattorna där med. Fast det kanske är mer praktiskt när allt kommer om kring om man bortser delandet av plattor. Men vi ska nog finna på en lösning på det med…

Så avslutade för idag när sista plattan jag hade hemma var lagd. Fler är på ingång, men vet inte när.  Fast en sak måste jag säga, det där stenmjölet vi använder är inte snällt mot slämmhinnorna. Har varit rätt tjock i halsen de senaste dagarna, och idag fick jag en ordentlig omgång av näsblod, kanske man borde använt skyddsmask???

Här ska det fortsättas...

Lite längre än jag tänkt mig blev plattraden längs långsidan

här ska det vara två rader till...

Så här i solen ser det rätt fint ut

Imorgon är det dags för veckohandling så det blir inte mycket tid till något annat…

Annonser