Där har jag varit idag. Dess vindlande gångar med vackra saker till salu i mängder. Allt lockande uppställt med prislappar som ger ett intryck av aldrig så låga priser. Kom inte långt in i denna dödliga fälla för den tunna plånboken, innan första pryl fångade min uppmärksamhet. Strax var jag förlorad i drömmar om en enkel och vacker vardag. Förlorad i drömmens dimmor, vilsen i Ikeas butik.

Ja mamma och jag kom iväg till Ikea som planerat. Med en lista på de saker som jag vill titta närmare på, nu när jag bestämt att mitt badrum behöver en uppfräschning. Så gick jag i dessa vindlande gångar, med alla sköns ting. Snart hade jag totalt tappat kollen på vad jag skulle titta på, trots tappra försök att anteckna vad jag såg. Det ena och det andra lockade och var ju så förträffligt praktiskt.

Men trots allt så var det enda som köptes en spegel till pappa och den köpte mamma. Men min lista var fulltecknad med grejer jag ”behöver” ha. Tror prisappen kommer landa på lite över 2000 kronor men då är min tillbyggnad till köksskänken inräknad i det. Mycket pengar men man får prioritera, en Mediaspelare eller ett nytt badrum…

Annonser