Satt här och skrev word, eftersom jag inte har någon uppkoppling just nu, är ju på resande fot. Hittade plötsligt en mall för att skriva bloggen i word och sedan direkt kunna publicera. Fast utan uppkoppling så kan man inte registrera kontot, men det är ju snabbt åtgärdat när jag väl kommer fram till en fast position. Man undra när SJ ska börja ha uppkoppling på alla tåg. Att det bara är på X-2000 är ju lite konstigt, med tanke på hur enkelt det är med modern teknologi. Jag kan mycket väl tänka mig att betala för uppkoppling under resan, men då ska ju möjligheten finnas. Inte tänker jag skaffa ett mobilt bredband för de få resor jag gör. Hos dem jag för det mesta besöker så finns ju trådlöst bredband tillgängligt redan. Så för tre timmar några gånger om året blir det lite dyrt med ett sådant abonnemang. Men om det finns i kontantkorts form så kan det ju vara intressant. Men då kräver det ju regelbunden användning, i varje fall att man laddar det med mer pengar. Så blir det ganska ofta med mitt kort till mobiltelefonen.

NU måste jag bara berätta vad som just hände, den mest otrevliga konduktör jag någonsin stött på kom genom vagnen jag sitter i. Att börja argumentera och vara arrogant och dryg mot resenärerna är inget som SJ borde godta från sin personal. Även om nu resenären i fråga när konduktören börjar argumentera säger ”Håll Tjäften” så kan ju inte konduktören hota med att ringa polisen. Dessutom hoppar han på en resenär före denna händelse, med att hota denne med extra avgift på 800 kronor för att hon inte omedelbart slet upp sin biljett och viftade med den under hans näsa. Det är inte bara oförskämt, det är rent löjligt. För det första handlar det om allmänt hyfs, att man inte anklagar och hotar en person bara för att denne inte är snabb nog med sin biljett. Nu åkte killen av bara för att konduktören ville ha en ursäkt, när det borde vara tvärt om. Killen vill ju bara betala för sin resa, och det pris som han fått betala förut, dessutom så hade han ju redan betalat för denna resan. Helt otroligt att en person kan agera på sådant sett. Att kasta av en resenär för att denne inte ville argumentera. Självklart så hade killen inte behövt använda sådant språk, genom att säga ”Håll Tjäften”, men det uttrycket borde inte resultera i att en konduktör kan slänga av resenären. Och hota med att kalla på polis, för att resenären genom sitt uttryck ”Hoppat på” och förolämpat konduktören. Nu när jag sitter här och ondgör mig över denna orättvisa behandling inser jag att jag gjorde precis det som man inte borde göra. Stirrade ner i knät och försökte se ut som om jag inget hörde. Jag borde naturligt vis ställt mig upp och visat att det i det här fallet var konduktören som gjorde fel. Vad är det för premisser Sj:s personal får jobba under om de kan slänga av en resenär och hota med polis för att denna sagt Håll Tjäften. Killen hade ju betalt resan, och undrade ju bra varför han fick betala mer än vad han brukade betala. Fat vad hade hänt om jag ställt mig upp, han hade väl slängt av mig med. Och det har jag bara inte tid med. Kan ju inte fastna i Säter bara för att en konduktör beter sig som en riktig maktmissbrukande skitstövel. EN sak är säker, jag tänker kontakta SJ för en sådan här sak ska inte en resenär behöva tåla. Att uppleva sig hotad av personalen och känna att man får resa som på nåder. Jag önskar han kunde hoppa på mig, då skulle han få sig en verbal hurring som heter duga.

Tänk nu varjag där igen, började med en tanke och slutade med en helt annan. Och en timme kvar på resan.

Har nu kommit fram, och fått igång uppkopplingen, men som vanligt fungerar ingenting för mig, jag kan av någon outgrundlig anledning inte registrera mitt blog-konto i word vilket betyder att jag intehar så stor nytta av den här funktionen. Nå ja tanken var god…

Annonser