Det är fascinerande att ligga i en snödriva en dag som denna. Ja snödrivan är väll den samma, men det faktum att man ligger där endast iklädd ett linne och uppkavlade byxor. I solen hade vi säkert 15 grader varmt, jag troligen mer, för inte var det kallt. Inte ofta man har haft möjligheten att unna sig en sådan skön stund på en ledig dag den här säsongen.
Bestämde mig i morse för att utnyttja dagen, med en skön stund i solen. Men först var jag tvungen att ta itu med delar av tvättkorgen som nu blivit besvärande full. Sedan är det ju som vanligt saker som måste göras. Klockan hade hunnit till eftermiddagen när jag väl kom ut i snödrivan, men å andra sidan så var det nog då det var som varmast.
En bytesdag som denna så var det inte många lediga, så sluttningen utanför P-huset var ledig, med undantag av Frida som bullat upp med veckotidningar. Själv gjorde jag mig ett litet ”rövhål” en bit upp och njöt för fullt både av solen och 6:e delen om Anna Janssons Kriminalinspektör Maria Wern, Svart Fjäril. Den är lite trög känner jag. Den har hittills handlat om kollegan Arvidsson, men jag har ju just börjat. Undrar sedan vilken del som är nummer 7. För jag får inte ihop det när jag läser på baksidan av Främmande Fågel och Pojke försvunnen. Måste ta reda på det, det är ju jobbigt att läsa i fel ordning.

I övrigt så har jag ju följt Den sista Fienden på SVT-Play, men det sista avsnittet som gick i går har inte lagts ut än, irriterande, hade tänkt att titta på det när jag åt middag för en stund sedan. Men så blev det inte, tråkigt när det är sista avsnittet man missar. Men det kanske kommer. I övrigt är det skönt med SVT-Play man slipper hålla koll på tv-tablån, när man känner för lite underhållning så går man bara ut på nätet och sätter igång vad man nu vill se. Man undrar när makthavarna kommer att kräva att man ska betala licens för datorn också, men hur ska det gå till? Det är ju fortfarande dem som inte kan titta på streemat material då deras uppkoppling är för långsam. Vad jag förstår måste man ha minst 8 Mbit i sek för att det ska fungera hyfsat. Och då får ingen annan använda tråden. Om jag nu får se upplösningen på Den sista Fienden så kanske jag har något att säga om den serien.
SVT är ju duktiga på att köpa in bra BBC-produktioner, men än verkar det inte som om de vill köpa in deras produktion om Skottlands historia. Både rosad och risad, men oerhört bra, har i och för sig bara sett första avsnittet. Men det är lite som en Skotsk version av Gullious serie om svensk historia under Vikingatiden. Nå ja SVT kanske hittar den serien vem vet…

Annonser