Det senaste dygnet har temperaturen legt på plussidan, vilket i och försig leder till takdropp och något ”sörjig” snö uppe på fjällkanterna. Men snödjupet är svårt att rå på ändå. Visst märker man att våren är på gång, och om jag inte missminner mig så är det vårdagjämnng idag, så det är väl helt normalt.

Hörde av en av kollegorna att en dam, som ska delta i Gunnels temavecka Tanter på glid (en vecka för damer av lite äldre årgång att på ett lungt och stilla sätt gå på tur), ringt från Skåne och lite smått bekymrat undrat om det verkligen var idé att komma upp, för hade vi verkligen tillräckligt med snö. Här är det fortfarande bortåt en meter även om plusgraderna gör sitt till för att packa snön. Men den som vet känner till att det bara inverkar positivt på snöns hållbarhet. Vid den här tiden när det fortfarande bara är enstaka dygn med plusgrader så ger dessa endast ett mer kompakt lager, vilket är mycket svårare att tina bort än porös snö med mycket luft i.

Så vi har utan tvekan snö nog att gå på sköna skidturer i till dess vi stänger, vilket i år känns lite tidigare än vanligt, redan den 19 april, förösker minnas om vi brukar ha öppet i vecka 17 normalt sett, hm efter lite sökande i gammal e-post så inser jag att vi stängde den 20 april i fjol, sedan var det ett par dagars städ och på onsdagen den 23 for jag ner till Uppsala om jag inte mins fel. Ja det kanske var torsdagen… konstigt vad svårt det kan vara att minnas… Jag har mycket klara minnen från de första åren här, men sedan verkar det som om inga nya lagras längre.

Annonser