Han knappt komma till jobbet innan Jonas hoppade på mig och sa -Vi måste ha ”Alla hjärtans dag-fika” idag. Åh nej tänkte jag, hade inga ideér alls. Ja till veckobulletinen kunde vi ju ta mandelpajen från igår. Och det är ju snabbt fixat att spritsa några chokladhjärtan som garnityr. Sagt och gjort, spritsade på, och samtidigt slog det mig att om jag gör en Sugarcream-pie, med lite hallonsylt uppepå, och chokladhjärtan så har vi specialfika för idag. Medan hjärtanen stelnade i kylen så började jag vispa grädde till pajen, kom plötsligt på att vi hade Grenadin i Torrförrådet. Rosa grädde spritsat med ett chokladhjärta nedstucket i, på pajbitarna blir perfekt. Ja personalen fick lite kärlek, och gästerna kunde köpa sig en bit riktigt söt och god kärlek. Synd att det var bytesdag, för ingen var sugen på fika. Hade bara några enstaka gäster idag. Så vi kör lite ”Alla hjärtans dag” imorgon också.

För den som vill prova på en riktig sockerbomb så följer receptet här:

  • Ett vanligt pajskal, enkelt utan ägg går bra
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde, maximalt med fett….
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 5 dl Krav-märkt socker, är lite grövre än vanligt, o fungerar bättre.
  • o,5 dl lös hallonsylt, eller gärna upptinade halvmosade bär.

Grädda av pajskalet i ca 200 grader ugn. Vispa upp ägg, mjölk och grädde. Blanda de torra ingredienserna, och rör ner i äggblandningen. Häll i det gräddade pajskalet, fyll till bredden. Grädda vid 175 grader i ca 35 minuter, så att den har stannat ordentligt. Bred på hallonen. Servera med en klick grädde. Eller varför inte creme fraiche, som bryter av det söta.

Är redigt trött idag, vet inte varför. Men nu är det bara en dag till innan jag är ledig igen. Måste fixa med den andra datorn då, och sedan så måste jag tvätta och allt annat hushållspyssel. Får se om jag kan komma iväg på någon tur…

Annonser